Nyhetsarkiv

Lena Ridström utsedd till ny vd och koncernchef för Triona

15 maj 2024
Pressrelease

Trionas styrelse meddelar idag att Lena Ridström har utsetts till ny vd och koncernchef för Triona.

Lena kommer närmast från en befattning som Sverigechef inom Columbus AB och har en gedigen erfarenhet som ledare och strateg. Lena har arbetat inom IT-branschen under hela sin karriär och har erfarenhet inom såväl tjänste- som produktutveckling och har dessutom lett flera bolag på framgångsrika utvecklingsresor. Lena har även tjänstgjort i ett antal styrelser, såsom Industri-Matematik Int AB (IMI), 4CStrategies AB och Oriola Oyj. 

”Vi är glada över att kunna välkomna Lena till Triona”, säger styrelseordförande Lars Harrysson och fortsätter; ”Med hennes omfattande erfarenhet, driv och ledarskapsförmåga är vi övertygade om att hon framgångsrikt kommer att utveckla verksamheten och vårt erbjudande i rätt riktning för att nå våra höga mål och leda organisationen på dess fortsatta tillväxtresa.”

”Jag är hedrad av att få ansluta mig till Triona som dess nya ledare. Jag ser fram emot möjligheten att arbeta med det talangfulla teamet inom Triona mot vidare expansion och fortsatta framgångar”, säger tillträdande vd och koncernchef Lena Ridström.

Till Trionas årsstämma, som hålls den 16 maj 2024, har valberedningen förslagit att Lennart Hane tar över som ny styrelseordförande, han kommer i detta fall att avgå som tillförordnad vd. Styrelsens avsikt är då att avgående styrelseordförande Lars Harrysson träder in som tillförordnad vd under perioden tills dess att Lena tillträder som ny vd för Triona i augusti 2024.

Lena2.jpg


För mer information vänligen kontakta:

Lars Harrysson, styrelseordförande, tfn: 070-690 90 59, lars.harrysson@triona.se

Lennart Hane, tillförordnad vd, tfn: 073-033 31 00, lennart.hane@triona.se


Denna information är sådan information som Triona är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 2024-05-15 12:05 CEST.