Case

Case

Ett väldigt lyckat samarbete

Terranor A/S är ett av Danmarks ledande företag inom drift och underhåll av vägar. Med drygt 250 anställda och ett starkt nätverk av under-leverantörer hanterar de drift och underhåll av ungefär 400 mil statliga vägar och ett stort antal kommunala vägsträckor.


Ett samarbete som möjliggör smartare beslutsfattande

NCC är ett av Nordens ledande byggföretag med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland, med en omsättning på närmare 54 miljarder kronor och 14 400 anställda. 


En bättre vardag för Arctic Asfalt

Arctic Asfalt etablerades 2013 och har sedan starten haft en stark tillväxt. Företaget erbjuder asfaltering och har specialiserat sig på de svårare uppdragen. Företaget har en stark önskan att modernisera branschen och har som mål att implementera lösningar som effektiviserar verksamheten och höjer kvaliteten på både dokumentation och finansiella data.


Ny reform banade väg för Triona

I Norge genomfördes den 1 januari 2020 en omfattande regionsreform som bland annat gav nya förutsättningar för drift och underhåll av vägar. Samtidigt som antalet regioner (fylken) minskade från 19 till 11 flyttades även ansvaret för drift och underhåll av regionvägarna från Statens vegvesen till de enskilda regionerna. 


Digitalisering av arbetsprocesser för Nye Veier

Nye Veier planerar, bygger, driver och underhåller trafiksäkra motorvägar i Norge. Under de kommande 20 åren planerar de att bygga väg för nästan 150 miljarder NOK. Visionen är att vara en helt digital innovativ kraft i branschen. I linje med detta har Triona och Trimble utvecklat en AIM-lösning och påbörjat arbetet med en anläggningsdatabas för vägprojekten i Trøndelag.


Triona är en viktig partner i Mestas digitaliseringsarbete

Mesta AS är Norges största entreprenadbolag inom byggnad, drift och underhåll av vägar och ansvarar för en betydande del av drift och underhåll av det norska vägnätet. För deras kunder är det viktigt att säkerställa att data rapporteras in korrekt och inte riskerar att försvinna. Triona har hjälpt Mesta att utveckla flera delar av sitt dagliga arbete till att bli mer effektivt, med större leveranssäkerhet.


Alltransport och Triona tar samarbetet till nästa nivå

Transport- och entreprenadkoncernen Alltransport, med huvudsäte i Norrköping och verksamheter i Linköping, Örebro, Stockholm och Uppsala, är ett spännande företag som Triona samarbetat med tidigare. Efter att ha använt sig av Trionas Cockpit bestämde sig Alltransport för att uppgradera till nya TRACS Flow. Implementeringen har förbättrat flera delar av verksamheten, men framförallt på logistiksidan.


Triona effektiviserar transporterna på gruvområdet

En av transportbranschens största utmaningar är att kunna styra och samla in data från alla inblandade aktörer, dels för att rätt vara ska hamna på rätt plats, men också för att alla aktörer ska få rätt betalning. LKAB:s transporter vid gruvan i Kiruna är inget undantag.


Vegviseren och Vegfoto förenklar arbetet på Norges vägar

Vegviseren och Vegfoto gör arbetet längs Norges vägar enklare, snabbare och säkrare.


TRACS Flow gör det smidigt och enkelt

TRACS Flow gör vardagen både smidigare och enklare för företag i transport- och anläggningsbranschen.


Artikelarkiv

Nedan kan du filtrera bland våra artiklar.