Nyhetsarkiv

Triona etablerar sig i Finland

3 maj 2017

I maj etablerar Triona verksamhet i Finland. Kontoret etableras i Espoo som ligger i utkanten av Helsingfors

I samband med etableringen ansluter sig också Mika Karjalainen till Triona. Mika blir vår första medarbetare i Finland och han börjar under maj månad.

Triona har länge haft en mindre omfattande kundrelation med Liikennevirasto (finska Trafikverket) och har under det senaste året utvecklat samarbeten med finska företag som kompletterar Trionas erbjudande. Vi ser just nu flera intressanta affärsmöjligheter i Finland där Trionas produkter och specialistkompetens passar bra. Därmed är timingen rätt för att ta steget in på den finska marknaden.

Etableringen sker genom att Triona OY skapas och med syftet att förenkla arbetet med etableringen kommer CivilPoint OY (tidigare Vianova Systems Finland Oy) att vara minoritetsägare. CivilPoint är Trimbles auktoriserade återförsäljare i Finland av Novapoint och erbjuder även verksamhetsinriktad kompetens inom infrastrukturområdet. Inledningsvis kommer Niko Rosenquist, som är baserad på Trionas kontor i Stockholm, att inneha rollen som VD för Triona OY. Niko har finskt ursprung och har goda kunskaper inom det finska språket och den finska kulturen.

Mer information om kontoret hittar du här.

Relaterade länkar