Nyhetsarkiv

Dataleverans till ERTMS

12 september 2022

Under 2018 levererade Triona en lösning för digital infrastruktur till Bane NOR, vilket gjorde trafikrelaterad sträckningsinformation tillgänglig. Sedan dess har Trasè fokuserat på att hjälpa BaneNor med att sätta ihop fragmenterad data till information om infrastrukturen och rapportera upptäckta avvikelser.

ERTMS är ett av de största projekten i norsk järnvägshistoria. Projektet ska främja digitalisering och automatisering av norska järnvägar, vilket ger möjlighet till stora besparingar. I samband med designen av ERTMS kontaktades Trionas Trasè-team av ERTMS-projektet. Frågan var om de kunde bidra med underlag för data från projektering och leverera detta i RailML-format. Trasè, som baseras på Trionas produkt TNE, hade redan 2 av de 4 källor som behövdes för att skapa detta.

Tack vare en kombination av medarbetare med stor förståelse för data och järnvägsbranschen, samt teknik i produkten TNE, lyckades Trionas Trasè-team kombinera 4 källor för projekteringsdata av olika kvalitet till en heltäckande information om infrastrukturen. Projektet genomfördes dessutom snabbare och med högre kvalitet än planerat.