Karriär

Anna Johansson

På Triona vill vi uppmärksamma alla kvinnor och framförallt de som jobbar inom teknik/IT. Av den anledningen har vi tagit fram en serie av porträtt som lyfter fram och visar några av de uppskattade kvinnliga medarbetare och förebilder som finns hos oss på Triona. I en tekniskt inriktad bransch med stor mansdominans jobbar vi kontinuerligt för att öka kvinnors närvaro på alla nivåer och positioner. Vi är glada över alla som valt att arbeta hos oss och jobbar ständigt med att få in fler kvinnor till Triona!

Denna gång har turen kommit till Anna Johansson, utvecklare på Triona.

Anna Johansson

2007 började Anna som utvecklare på Triona. Det hon tycker är mest spännande med teknik- och IT-branschen är interaktionen mellan människa och system, hur ska ett system fungera för att passa människor, processer och behov? Att utveckla systemfunktioner är ett kreativt arbete och det känns meningsfullt när man vet att det kommer människor till gagn. Det känns verkligen som att man bidrar till säkra transporter av gods och människor.

”Det är viktigt för mig att trivas på jobbet, en stor anledning till att jag stannat så länge på Triona är mina trevliga kollegor!” säger Anna.

Hon upplever inte att situationen för kvinnor inom branschen har förändrats speciellt mycket sedan hon började. Det känns som att utvecklingen går väldigt sakta, men det går att påverka! Mindre prestige och mer samarbete några av nycklarna, säger Anna. Om vi vågar prata om dessa ämnen så kan vi snabba på en förändring!

Hennes råd till unga kvinnor som funderar på anställning i branschen är att skapa nätverk med andra kvinnor inom samma roll för att bolla funderingar. Ett annat bra tips är att skaffa en mentor med erfarenhet.