Nyhetsarkiv

Triona förstärker Sokigos lösningar för trafik och gata

15 april 2020

Sokigo och Triona tecknade den 14 april 2020 ett avtal om samarbete i syfte att kunna erbjuda Sveriges kommuner lösningar inom trafik och gata baserad på ledande teknologi. Trionas plattform TNE, som stödjer många olika typer av tillämpningar och verksamheter som använder eller hanterar information om transportnät, blir i och med detta en del av Sokigos produkt LV. Syftet med bolagens partnerskap är att kunna erbjuda Sveriges kommuner marknadens bästa lösningar inom området trafik och gata.

Sokigo har idag merparten av Sveriges kommuner som kund och Triona är en ledande leverantör av innovativa IT-lösningar med anknytning till logistik- och infrastrukturrelaterad verksamhet.

Genom att kombinera Trionas produkter och spetskompetens, bl.a. runt NVDB med Sokigos verksamhetsnära lösningar kan allt fokus riktas på att skapa maximal nytta för Sveriges kommuner. På sikt ser båda bolagen fram emot att kunna erbjuda alla kunder möjligheten att nyttja ytterligare lösningar i respektive bolags produktportfölj.

”Vi på Sokigo ser fram emot att redan under 2020 kunna presentera helt nya lösningar inom trafik och gata” säger Anders Sundin VD på Sokigo.

”Det känns jättebra att kunna dela med sig av expertkompetens, produkter och nya tillämpningar som direkt bidrar till digitalisering och ett mer hållbart Sverige” säger Mats Bayard VD på Triona.

Sokigo levererar lösningar och tjänster för kommunala och privata aktörer baserad på egen programvara kompletterad med verksamhetsnära tjänster. Genom att ta tillvara på synergierna mellan vårt kommunala och privata erbjudande kan vi erbjuda en unik kompetens och moderna lösningar. Sokigo ingår i IT-koncernen Addnode Group.

Triona är etablerade i Finland, Norge och Sverige, omsätter cirka 180 MSEK och har omkring 150 medarbetare. Exempel på kunder är ABB, Bane NOR, BDX, Clas Ohlson, Euoskilt, Mantum, MaserFrakt, Mesta, NCC, NWP, SCA, Statens vegvesen, Sveaskog, Trafikverket och Transdev.

Läs mer